Moxa therapy

Moxa-therapie kan helpen bij een stuitligging

De wereld rondom zwangerschap en bevalling is erg divers. Ik heb daarom meerdere specialiteiten. Bij mij kun je bijvoorbeeld moxa-therapie volgen. Meerdere succesverhalen hebben mij overtuigd dat deze simpele benadering effectief is. Ook als je geen doula bij je bevalling wilt. Of iemand aanders als doula hebt uitgekozen. Een zo natuurlijk en aangenaam mogelijke bevalling helpen realiseren, staat bij mij namelijk voorop. Of ik nu werk als doula of als moxa-therapeut. De moxa-therapie vergroot de kans dat een kindje in stuitligging in de 33ste tot 36ste week vanzelf gaat draaien.

Moxa is een plant. Een kruid wat vroeger vooral werd gebruikt bij het voorkomen van blaren. De belangrijkste werking is het stimuleren van het zenuwstelsel. In de Chinese geneeskunde wordt dit kruid daarom al eeuwen gebruikt om de voortplantingsorganen te verwarmen en bloedingen te stoppen. Moxa kan je dus helpen. Want door moxa in te zetten, kan je kindje uit de stuitligging gestimuleerd worden om te draaien. Dit is niet pijnlijk en geeft je meer kans op een vaginale bevalling.

Wat houdt moxa-therapie in?

Als je kiest voor moxa-therapie is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet wat er gaat gebeuren. De moxa zit in sticks. De stick wordt aangestoken en verspreidt intense, aangename warmte. Na een instructie, kan je partner ter hoogte van de zijkant van je kleine teen, op een specifiek acupunctuurpunt, de maxa-stick behandeling toepassen. De warmte die uit de stick komt zorgt ervoor dat dit punt op je huid wordt ‘geactiveerd’ en dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat je baby ‘spontaan’ zal draaien in de juiste houding voor je bevalling. Onderzoek wijst uit dat tijdens de 33ste tot de 36ste week moxa-therapie de kans op spontane draai van 50% naar 75% vergroot. De therapie wordt dagelijks gedurende twee weken herhaald.

Maak snel een afspraak!

Ben je geïnteresseerd? Bel dan vooral voor een afspraak. Ik spreek met je af wanneer de eerste behandeling en persoonlijke instructie plaatsvindt. Jij kan naar mij toekomen, maar ik kan ook bij jou langskomen (let wel: dit brengt extra (reis)kosten met zich mee). Omdat de behandeling kost € 52,50,- en je krijgt vijf moxasticks mee naar huis.

De voordelen van natuurlijk bevallen

Een bevalling met een kindje in stuitligging brengt extra risico’s met zich mee. De kans op een natuurlijke bevalling, zonder medische ingrepen, is groter als wanneer het hoofd als eerste geboren wordt. Je kan dan kiezen: je probeert je kindje te draaien, je kiest voor een keizersnede of probeert toch vaginaal te bevallen met de kans dat dit misschien toch niet lukt. Geen gemakkelijke keuze. Helemaal omdat veel vrouwen de traditionele manier van draaien – de uitwendige versie – eng vinden. Een keizersnede brengt ook nadelen met zich mee. Het is en blijft een operatie. Moxa kan je helpen toch natuurlijk te bevallen. En dit heeft legio voordelen:

  • het is natuurlijk en spontaan
  • je hebt geen nadelen van een operatie
  • je bent sneller hersteld
  • Via de normale werking van de hormonen, is het hechtingsproces optimaal
  • Borstvoeding geven gaat meestal makkelijker