Testimonials

testimonial murielAls ik eerder van de begeleiding van een doula had geweten had ik haar graag bij al mijn 3 bevallingen gehad”; dit heb ik achteraf vaak geroepen. Na drie bevallingen kan ik zeggen dat het niet alleen gaat om de bevalling zelf, maar misschien nog wel belangrijker, om de voorbereiding op de bevalling en met welk gevoel je de bevalling in gaat. Tami heeft daar een grote rol in gehad. Door haar open vragen, vele ideeën en mij te laten zien wat allemaal mogelijk is werd ik me stap voor stap bewuster van hoe ik deze bevalling wilde hebben. Ook waren de voorbereidende gesprekken met Tami een mooie gelegenheid om uitgebreider met mijn partner te bespreken hoe we de bevalling en ieders rol voor ons zagen.

Tami heeft me gestimuleerd te vertrouwen op mijn eigen lijf en mijn eigen kunnen. Ik ben heel ontspannen en vol zelfvertrouwen de bevalling samen met mijn partner in gegaan. Tijdens de bevalling was er een natuurlijke samenwerking tussen mijn partner, Tami en de verloskundige. Een echt dream team! Ik ben uiteindelijk in bad bevallen en mijn partner heeft onze zoon opgevangen. Dit is een ervaring en herinnering die voor ons heel waardevol is en het begin van het nieuwe leventje tot iets heel bijzonders heeft gemaakt.
Dank je wel Tami. Ik had jou en je begeleiding voor geen goud willen missen.

liefs Muriël

***************************************************************************************

Hi Tami,

Hier gaat alles goed met ons. Charlotte is een lieverdje die goed aan de borst drinkt en in de nachten behoorlijk rustig is. Sven vindt het ook erg gezellig met zijn zusje. Hij is ook vandaag voor het eerst weer naar de crèche. Ook wel rustig voor mij.

Terugkijkend op de voorbereiding en de bevalling ben ik uitermate tevreden over hoe het gegaan is. Zeker de gesprekken tussen jou, Ron en mij hebben veel tussen mij en Ron opgehelderd. In het ziekenhuis vond ik het erg fijn dat je zo tussen mij en de hulpverleners bent gaan staan en vond ik echt steun bij je. Kleine dingetjes als glaasjes water en natte doekjes waren echt fijn. Maar ook je aanmoedigingen.

Al met al kijk ik terug op een goede bevalling. Daarvoor wil ik je graag heel hartelijk danken. Jouw interventies hebben echt een verschil gemaakt. Ik stuur je af en toe foto’s van Charlotte als je het leuk vindt.

Hartelijke groet,
Sophie

********************************************************************************

Beste Tami,

Enige tijd geleden heb ik kennis gemaakt met jou en je werkwijze als Doula.

Je bent een warme, meelevende vrouw die zich goed kan inleven in de situatie van anderen. Onze wederzijdse client reageerde zeer positief op de wijze waarop jij haar begeleid had zowel voor,tijdens als na de bevalling.Het blijven bewegen had zij als zeer prettig ervaren.

Deze werkwijze heeft er uiteindelijk toe geleid dat zij tot 9 cm ontsluiting kon blijven lopen en daarna vlot bevallen is van een prachtige dochter. Ook het Thaise stoombad hebben wij als goed werkende en gezellige behandeling ervaren.

Succes met je werk als Doula en graag tot een volgende samenwerking.

Jolanda van Luijk,
Zzp kraamverzorgster

**********************************************************************************

Ik heb Tami leren kennen als een betrokken en professionele doula. Onze cliënte was erg tevreden over haar, niet in het minst vanwege de fijne massages en de hulp bij het voorbereiden van de bevalling. De zwangere wilde graag thuis op haar eigen manier bevallen, en Tami heeft haar geholpen haar wensen goed op een rij te krijgen. Dat resulteerde in een geboorteplan aan de hand waarvan zij met ons, verloskundigen, in gesprek kon gaan. Een mooi en nuttig proces!

De bevalling zelf verliep vlot en goed. Tami was er vanaf het begin bij, dat was heel prettig. Ze zat aan de rand van het bad en hielp de moeder goed te ontspannen door middel van haar ademhaling, en door haar lekker met water te overgieten.

Ik arriveerde wat later en daarna hebben we prettig en gezellig samengewerkt om zo goed mogelijk op de barende in te spelen. In een rustige en fijne sfeer werd een prachtige zoon geboren! Het doet me veel plezier dat onze cliente op deze manier de bevalling heeft gekregen zoals ze dat zo graag wilde!

Pauline, Vroedvrouw

*******************************************************************************************

The practical help and emotional support that you gave us were crucial in making the whole birthing experience hugely positive and empowering!

So many people have warned me that first birth is the worst, but with your assistance, I gained trust in myself and in my body and I had an absolutely magical experience that led to an easy recovery and the best possible start with our new baby. I feel extremely grateful to have had you in my wonderful birth support team and to have had such a wonderful first birth.

Your wisdom and confidence in the process of preparing for the birth taught me to be more careful in listening to myself

Your great tips and enjoying our new reality with our sweet baby boy. The words THANK YOU are simply insufficient to express our gratitude!!!

<3 Inbal, Daniel and baby Evyatar

***************************************************************************************

Tami verzorgt bij Yogaplaza in Delfgauw een informatief lesuur aan de zwangerschapsyoga cursisten.

Ervaring, passie en specialisatie draagt ze uit en weet precies waar ze het over heeft. Dit wordt zeer gewaardeerd door de cursisten. Ontmoet je haar, dan maak je kennis met een lieve en toegankelijke zorgzame vrouw bij wie het woord doula echt op haar lijf geschreven is.

Ik, Nanda Schenkels, eigenaresse van Yogaplaza, beveel Tami van harte aan.

**************************************************************************************

Lieve Tami,

Wat was het ongelofelijk fijn om jou om mij heen te hebben tijdens de bevalling van ons kleine meisje Malua. En eigenlijk wist ik intuïtief al dat het zo zou zijn, toen ik voor de eerste keer op jouw site terecht kwam. Ik zag je foto; een lief moedertype met grote krullen en ik sloot je direct in mijn hart. Ook al was mijn man in het begin wat sceptisch over het doulaschap; hij leerde je kennen, zag dat het goed was voor mij en vond het toen allemaal prima.

Je hebt mij zoveel geleerd en zoveel goede adviezen gegeven. Het geboorteplan dat we samen hebben gemaakt, heeft vele deuren voor mij geopend. Dat je noten op je zang mag hebben en niet aan de stekkers van een CTG-apparaat hoeft te liggen als dat niet nodig is, of allerlei dokters en stagières aan je bed krijgt waar je niet op zit te wachten. Ik was daardoor zo relaxed en kon dit ook zijn omdat jij zoveel rust uitstraalde.

Dank je wel Tami. Dat je er continue was. Dat je zoveel kleine dingen met zoveel liefde en toewijding voor mij hebt gedaan. Samen buikdansend op mijn eigen muziek naar de eindstreep; zo mooi kan het zijn. En zo mooi was het.

Liefs, Tamara

********************************************************************************************

Op 28 januari heb ik het genoegen gehad om samen met Tami een barende vrouw te ondersteunen. Tami en ik kennen elkaar al lang, dat is prettig als je samen bij zo’n belangrijke gebeurtenis in mensen hun leven bent. Maar we hebben nog niet op deze manier samen gewerkt, dus dat was voor ons beiden spannend. Wel heb ik eerder met een doula een bevalling begeleid, dus wist ik wel wat ongeveer te verwachten. Ik heb de samenwerking als prettig ervaren, we vulden elkaar aan en er was een ontspannen sfeer.

Het ondersteunen heb ik meer bij Tami gelaten, zij had dit met de barende vrouw van te voren goed doorgenomen en wist beter waar deze vrouw behoefte aan had. Tami deed op de juiste momenten een stapje terug zodat ik mijn werk kon doen en ook het contact met de vrouw kon behouden.

Uiteindelijk waren we samen getuigen van de geboorte van een mooi meisje. Nabespreking met de kraamvrouw bevestigde ons gevoel bij deze bevalling: ook zij had de begeleiding van ons samen, als erg prettig ervaren. Duidelijk noemde ze de grote meerwaarde voor haar, in vergelijking met haar eerste bevalling, van de ondersteuning van Tami.

Ook voor mij een goede ervaring met een doula Tami, voor herhaling vatbaar!

Belinda Blanken, Verloskundige in Delft

*****************************************************************************

” Ik raakte overtuigd van de meerwaarde van een doula door het boek ‘Expecting better’ van Emily Oster. Oster, Professor of Economics aan Brown University, fileert daarin op overtuigende wijze alle mythes rondom zwangerschap en bevalling. Vrijwel alles moet eraan geloven, maar nut en noodzaak van een doula blijft in haar boek fier overeind: ze beschrijft haar doula als haar ‘secret weapon’ en de beste beslissing die zij en haar partner konden nemen. Terugkijkend op mijn bevalling en Tami’s rol tijdens en vooraf, kan ik dit alleen maar van harte onderschrijven.

Tami hielp ons van tevoren uitgebreid voor te bereiden, zodat – mochten ons bepaalde keuzes voorgelegd worden – we wisten wat de consequenties waren. Daardoor konden we weloverwogen de desbetreffende keuzes maken. Ook heeft Tami een praktische achtergrond, fysiotherapie, en een daarbij horende nuchtere kijk. Die stelde mij gerust: ze gaat uit van de kracht van het lichaam.

Tijdens het moment suprême was er eigenlijk (ik zou bijna zeggen helaas) geen tijd om gebruik te maken van het arsenaal aan hulpmiddelen en -methoden dat Tami ons van tevoren had aangeboden, zoals ademhalingstechnieken, verschillende houdingen en massages. Tijdens de bevalling was Tami een stille kracht, die me hielp kalm te blijven en door te blijven ademen. Dat klinkt simpel, maar tijdens een bevalling is dat een grote, zo niet de grootste, uitdaging. De verloskundige was ook erg te spreken over Tami; ze bleef op de achtergrond, zonder iemands rol over te nemen, maar vervulde daardoor juist haar eigen, zeer belangrijke rol. Gelukkig was er bijna geen sprake van lastige beslissingen.

Ook achteraf bleef Tami betrokken. Er zijn veel zaken waar zij over kon adviseren. Zo heeft zij bij ons in een vroeg stadium draagdoeken en het knopen uitgelegd, zodat ik snel flexibel en mobiel was.

Oster concludeert in haar boek dat de hulp van een doula de kans op ingrepen, zoals een keizersnede en ruggenprik, heel klein maakt. Mijn bevalling vond thuis plaats en verliep inderdaad zonder ingrepen. De voorbereiding met Tami heeft daarin een groot aandeel gehad: door de gesprekken met haar, haar ervaring, verhalen en kennis, gaven me naast inzicht ook veel zelfvertrouwen, waardoor ik kalm kon blijven en wist dat ik het kon. Een grotere hulp kan je je bij je bevalling niet wensen.”

***********************************************************************************

‘A doula?’ I had never even heard of the word, let alone knew what a doula did. So I was a bit unsure when my partner suggested that we ask Tami to come and be present at, the birth of our son.

I had a such strong image in my head (largely drawn from cinema’s made-up world) of how a pregnancy should be. Woman straining from a bed, with legs wide open. Man stand towel. How on earth would a third person come into this? What would the man’s role be if a doula were there?

But – thank goodness – Tami added to our experience of childbirth rather than replacing anything. We met her a couple of times before the birth, and the midwife) to get through it.

While she emphasised the importance of relaxation and this reassured me greatly – I really didn’t want anything that sounded vague and the medical procedures that entails

When the day of birth finally arrived, Tami knew exactly when to get involved, helping my partner through the most painful moments and it was great to know her. I’m very glad she was there with us.

***************************************************************************************************