Met welk gevoel ga je de bevalling in?

012__MG_0119Als ik eerder van de begeleiding van een doula had geweten had ik haar graag bij al mijn 3 bevallingen gehad, dit heb ik achteraf vaak geroepen. Na drie bevallingen kan ik zeggen dat het niet alleen gaat om de bevalling zelf, maar misschien nog wel belangrijker, om de voorbereiding op de bevalling en met welk gevoel je de bevalling in gaat. Tami heeft daar een grote rol in gehad.

Door haar open vragen, vele ideeën en mij te laten zien wat allemaal mogelijk is werd ik me stap voor stap bewuster van hoe ik deze bevalling wilde hebben. Ook waren de voorbereidende gesprekken met Tami een mooie gelegenheid om uitgebreider met mijn partner te bespreken hoe we de bevalling en ieders rol voor ons zagen.

Tami heeft me gestimuleerd te vertrouwen op mijn eigen lijf en mijn eigen kunnen. Ik ben heel ontspannen en vol zelfvertrouwen de bevalling samen met mijn partner in gegaan. Tijdens de bevalling was er een natuurlijke samenwerking tussen mijn partner, Tami en de verloskundige. Een echt dream team! Ik ben uiteindelijk in bad bevallen en mijn partner heeft onze zoon opgevangen. Dit is een ervaring en herinnering die voor ons heel waardevol is en het begin van het nieuwe leventje tot iets heel bijzonders heeft gemaakt.

Dank je wel Tami. Ik had jou en je begeleiding voor geen goud willen missen.

liefs Muriël

‘Parels van Ypenburg’

Cindy_babyIn de wijk Ypenburg, waar ik woon, vindt elk jaar op de laatste zondag van oktober het evenement ‘Parels van Ypenburg’ plaats. Op deze dag  demonstreren inwoners van Ypenburg hun (uit de hand gelopen) hobby, passie of talent. 

Vorig jaar deed ik voor de eerste keer mee om buurtbewoners kennis te laten maken met mijn praktijk Doula-li. Tijdens twee mini-workshops Shantala babymassage konden bezoekers ervaren hoe geweldig aanraking via deze massagetechniek is. Het was een zeer geslaagde dag. Door dit evenement heb ik veel leuke mensen ontmoet en mooie contacten gelegd. Zo ook met Cindy Mulder, een enthousiaste portretfotografe in Ypenburg. Zij maakt mooie foto’s van volwassenen en kinderen en gaat zich nu ook richten op newbornfotografie.

De newbornfotografie vindt plaats in je eigen vertrouwde huiselijke omgeving. Cindy neemt alle tijd voor je baby en maakt gebruik van de ruimte zoals deze is. Samen met jou maakt ze er een leuke middag van om jouw baby op z’n mooist op de foto te zetten.

In de maanden september en oktober geeft zij 5 gratis fotoreportages van newborns weg (t.w.v. € 125,-). Dit is inclusief een afdruk op formaat 10 x 15 cm. De foto’s plaatst zij op haar website www.cmfoto.nl. Voor afdrukken en digitale bestanden vraagt zij een vergoeding.

Wil je in aanmerking komen voor deze leuke actie? Neem dan al voor je bevalling contact met haar op, zodat je in de eerste 2 weken na je bevalling een afspraak kunt maken. Cindy is te bereiken via: info@cmfoto.nl of 06-23958567. Facebook: https://www.facebook.com/cmfoto.nl  Twitter: https://twitter.com/#%21/CindyMulderFoto

(De foto in deze blog is door Cindy gemaakt).