Muzikaal Zwanger & Bevallen

Nieuwe primeur in Delft voor zwangeren

muziek-tijdens-zwangerschapDonderdag 10 juli a.s. vindt er een primeur plaats in Delft voor zwangeren en hun partners die graag zorgeloos willen genieten van de periode rondom de zwangerschap en hun kind een fijne start willen geven. Félice van der Sande en Tami Kalir van organiseren de zeer professionele workshop “Muzikaal Zwanger&Bevallen” in Plukkebol kinderopvang aan de van Embdenstraat. Omdat het nu om een try-out gaat, kost het eenmalig slechts een tientje.

Waarom Muziek in de Zwangerschap?

Vanaf de 20e week van je zwangerschap kan je kind al horen. Het hoort jouw hart, jouw stem, de geluiden om je heen; daar reageert je baby op. Steeds meer wetenschappelijke studies tonen aan dat je door middel van muziek en aanraking je band met je baby intens kan versterken. Je komt samen met je baby in je buik even tot rust. Je neemt de tijd voor elkaar en speelt zelfs met elkaar door middel van muziek en beweging, ritmische buikmassage en zingen. Baby’s leren al in de buik niet alleen melodische aspecten van taal, maar volgens de nieuwste onderzoeken ook gedetailleerde kennis over spraakklanken.

Verder is muziek heerlijk ontspannend en wordt de avond afgesloten met een mini-concert. Naast het ‘Muziek gedeelte’ vertellen we jullie hoe je beter met pijn om kunt gaan en een goed contact kunt maken met je baby in je buik. Wanneer je opziet tegen de bevalling of graag meer wilt genieten, dan is dit een bijzondere kans om samen met je partner aan deze positieve workshop deel te nemen. Deelnemende stellen kunnen zich opgeven vanaf 26 weken zwangerschap, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Warom volgen?

De workshop is geen vervanging van een zwangerschapscursus of advies van de arts en/of verloskundige. Het is een moment van ontspanning en genieten samen met je kind in je buik. De workshop Muzikaal Zwanger&Bevallen kan een grote steun zijn tijdens en na de bevalling, maar is vooral een manier om intens contact op te bouwen met jullie kind en om zelf samen met andere zwangeren te genieten.

Doe je mee?

Ben je of ken je iemand die 26+weken zwanger is en graag een verwen-avond wil met informatie en activiteiten over wat muziek tijdens je zwangerschap en voor daarna kan betekenen voor jou en je baby én hoe muziek je kan ondersteunen bij de bevalling, stuur dit bericht dan gerust door!

Vragen?

Wens je meer informatie? Neem dan gerust contact op. Je kunt mailen naar info@bevallenzonderzorgen.nl .Opgeven kan ook via email: BevallenZonderZorgen

Kleur je Zwangerschap: de feiten op een rij

krantHet was leuk om dat telefoontje te krijgen van Natascha, freelance journaliste voor het AD. Dit was voor mij het bewijs dat het persbericht over de workshop ‘Kleur je Zwangerschap’ succesvol was. Helemaal toen ook Delft op Zondag en de Telegraaf reageerden en het aantal bezoeken op de site steeg naar sky high. Maar of al die media-aandacht nu alleen maar heel positief te noemen valt… Voor mijn gevoel zat er maar één ding op: zelf bloggen.

De workshop ‘Kleur je Zwangerschap’ is net gelanceerd en heeft dus – net als een baby – de juiste liefde en aandacht nodig om goed te kunnen groeien. Middenin dit proces werd ik dus geïnterviewd. Eindelijk aandacht voor ons kindje, dacht ik nog. Het artikel is niet helemaal geworden wat we gehoopt hadden, dus hierbij wat extra informatie ter aanvulling. Het geschreven artikel mocht namelijk alleen op ‘feitelijke onjuistheden’ gecorrigeerd worden. Ik vroeg me af: ben ik zo onduidelijk geweest? En waarom komt de term postnatale depressie zo prominent naar voren? lees meer